Vandreferie

Vandreferie i det centrale Italien.

Fantastisk vandreferie med unikke naturoplevelser i bjergkæden Appeninerne.

Lille Morrone udsigt

De enorme naturreservater, som er udlagt i Appeninerne er en fantastisk mulighed for at opleve og være et med den ægte natur.

Ferien er planlagt efter at tilbyde en stor oplevelse til en lav pris.

Der er en fast base i en lille historisk bjergby, hvor man har en bolig til rådighed. Man sørger selv for mad ( der er gode indkøbsmuligheder ved byen).

Med byen som center er der afmærkede vandreruter ud i bjergene. Vandreferien kan afholdes individuelt eller man kan deltage på de planlagte vandrehold. Hvis man vil vandre individuelt anbefaler vi at man er min. 2 personer.

Der er kort til rådighed. Udgangspunktet har koordinaterne 42.124651 – 13.886247. De fleste ture kan gennemføres uden navigations hjælpemidler. En håndholdt ægte GPS med et godt batteri er dog altid god at have med sig. Vi anbefaler ikke at bruge mobiltlf/smartphone “gps” i naturen, da de kører på internettet og nettet er ikke godt dækkende i bjergene.

I vandreferien er inkluderet fly til Rom eller Pescara, transport til boligen, bolig og vandreforslag. Vi bor ved boligerne og er til rådighed.

Om vandreturene:

Vandreturene er på middel niveau, det betyder at man skal være frisk og rørig og være forberedt på at vandre op ad bakke. Turene er typisk af 4-5 timers varighed ialt uden pauser. Nogle ture er rundture andre er frem og tilbage ture.

Vandreferie er kun alm. vandring hvor de fleste kan være med, ikke noget klatring eller iron man.

Turene er godt afmærkede, og man går på egen hånd i eget tempo. Turene er generelt i naturen, på turene til Sulmona og Pratola er der strækninger med almindelig vej.

1 uge koster 4450 kr pr person og man skal min. være 2 personer i en bolig.

2 uger koster 5950 kr pr person og man skal min. være 2 personer i en bolig.

Ved større grupper regner vi en pris afhængig af indkvartering osv.

Vi anbefaler at undgå juli og august måned, hvor det er varmt. Vi anbefaler vandre ferie i perioderne april til juli og september til december. Vandreferierne afholdes løbende i de anbefalede perioder.

Eksempler på vandreture :

Til høj sletten: Pilgrimsvandretur ad et hjulspor op til en uberørt højslette. Ruten er afmærket med 15 kilden ved højslettenikoner fra jesus lidelseshistorie, ruten vandres en gang om året af bjergbyen til påske med præst og relikvier og hvad der ellers hører til. Oppe på højsletten er en naturlig kilde med det lækreste bjergvand samt bænke og borde. Det er en dagstur, så nyd den og tag madpakken med og hold en pause deroppe og nyd naturen. Den tager ca. 4 timer uden pauser.

 

Til Celestinerklosteret: Afmærket vandre tur i naturen til det forladte kloster, som står, som da nonnerne forlod det. En enestående vandretur i naturen på langs af bjerget på samme måde som bjergboerne har Celestinerklosteret oppe i bjergetvandret i bjerget gennem årtusinder. Klosteret har normalt kun åbent lørdag og søndage. Turen tager ca 6 timer uden pauser. Ved klosteret er borde og bænke.

 

 

 

 

 

 

Til byens kors : Vandre tur i naturen op til byens kors og vartegn, som står over byen og er et fantastisk vandretur i bjergetudsigtspunkt over hele området. Turen tager ca 3 timer.

 

 

 

 

 

 

 

Byens tur : Rundt i og om byen, se resterne af de gamle bjerglandbrug, med vinmarker og olivenlunde. byvandring i den gamle bySe den historiske bjergby med rødder tilbage til omkring år 300 efter kristi fødsel.

 

 

 

 

 

 

 

Vandretur til marked i Sulmona. En vandretur uden så mange stigninger. Markedet er kun lørdag og onsdag formiddage. Turen tager ca. 4 timer uden pauser.

Vandretur i dalens bund langs lille flod. En vandretur uden så mange stigninger. Turen tager ca 3 timer uden pauser.

Vandretur til nabobyen Pratola. Middelalderby med hyggelig bykerne med handel og cafe’liv. Der er marked om fredagen. Turen tager ca 2-3 timer uden pauser.

Efter aftale arrangeres længere sammenhængende “pilgrimsvandringer” med overnatning i bjergene. Disse vandringer tager udgangspunkt i de mange svært tilgængelige historiske klostre, bjergkirker dybt inde i bjergene. Turene er typisk på 3 dage med 2 overnatninger og ca 20 km daglig vandring.

Vi har mere end 50 dokumenterede ture i området.

 

Comments are closed.